Olen aiemminkin tehnyt rahkalettuja, mutta nyt tuli kokeiltua tätä venäläistä versiota. Taikinaan ei tule ollenkaan keinotekoisia kohotusaineita, ainoastaan kananmunia. Ja aika vähän jauhojakin. Toisaalta purkilliseen rahkaa ei varmaan tuon enempää tarvitakaan.
Hyviä kuitenkin olivat ja helppo valmistaa. Kaapissa ei tarvitse olla monenlaisia aineksia näiden valmistamista varten. Paistoin pienellä paistinpannulla reilun kokoisia lettusia.
1prk (250g) rahkaa
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
½dl sokeria
(1tl vaniljasokeria)
¼tl suolaa
Sekoita rahka ja kananmunat sekaisin. Lisää kuivat aineet ja anna turvota vartin verran. Paista letut joka lettupannulla tai pienellä paistinpannulla miedohkolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi. Liian kovalla lämmöllä letut kärähtävät helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti