sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Chorizo-savujuustokanaa ja ruohosipuliperunaa

Tätä kannattaa kokeilla, ellei ihan helposti hermostu. Broilerinrinnan täyttäminen runsaalla chorizo-makkara- ja savumozzarellatäytteellä on hieman työlästä, mutta lopputulos on kuitenkin vaivanarvoinen. Alunperin ei ollut tarkoitus käyttää tähän pekonia, mutta niitä tarvittiin "taskujen" sulkemiseen. Pekoni sopivasti kutistuu kypsetessään ja näinollen pitää höppeet sisällä.

Lisäksi tarjosin ruohosipulista perunavuokaa, johon tulee perunasiivuja, ruohosipuli-tuorejuustoa sekä kermaa. Oheen vielä raikasta vihersalaattia. Kuva annoksesta on sotkuinen, mutta aina välillä näinkin meillä.


4 maustamatonta broilerin rintafilettä
50g chorizoa
50g savumozzarellaa tai muuta vastaavaa juustoa
ripaus savustettua paprikajauhetta
4 pekonisiivua
 
Tee rintafileisiin taskut ohutkärkisellä terävällä veitsellä. Aloita fileen paksuimmasta kohdasta edeten varovasti ohuempaan kärkeen. Voit avittaa taskun laajentamisessa sormin.

Kuutioi chorizo ja juusto. Täytä broilerifiletaskut täytteellä ja sulje halutessasi cocktailtikulla. Ripota päälle aavistus savustettua paprikajauhetta. Kiedo pekoni leikkeen ympäri suuaukko sulkien. Ota hieman väriä pannulla molemmin puolin ja laita sitten 175 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

Ei kommentteja: