perjantai 29. maaliskuuta 2013

Tiramisu

Sunnuntailounaamme herkulliseksi, muttei mitenkään kevyeksi, päätökseksi valmistin tiramisun. Kävin jopa pitkäripaisesta ostamassa marsala-pullon. Olikin hyllyn viimeinen ja mietin, valmistaako moni muukin tiramisua juuri nyt ;) Ei kait sitä viiniä muuhun käytetä...

Ohjetta etsiskelin netistä ja päädyin tekemään oman misuni Pirkka.fi-palvelun ohjeen mukaan - hieman muokkaillen tietenkin. Ja hyvää tuli. Jos näistä aineksista saa aikaan huonon jälkiruoan, niin sitten täytyy etsiä vikaa kauhanvarresta :)

Savoiardi-keksejä ei mennyt ihan niin paljon kuin ohjeessa, mutta minulla taisi olla hieman pienempi vuokakin. Saatiinpa enemmän herkullista mascarpone-täytettä syötäväksi!


noin 20 Savoiardi-keksiä
 
kostutus:
 
2dl espressoa
1½rkl sokeria
2½rkl marsala-viiniä
 
täyte:
 
2 kananmunaa
1dl sokeria
2rkl marsala-viiniä
2rs mascarpone-juustoa
 
pinnalle:
 
kaakaojauhetta
 
Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja marsala-viini. Anna jäähtyä.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone-juustoon marsala-viini sekä puolet muna-sokerivaahdosta. Nostele loput muna-sokerivaahdosta varovasti joukkoon, jotta täyte jää kuohkeaksi.

Kasta keksit kummaltakin puolelta kahviseokseen. Levitä puolet kekseistä vuoan (noin 25x20cm) pohjalle. Levitä myös puolet täytteestä keksien päälle. Lado toinen keksikerros ja päällimmäiseksi loppu täyte.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle runsaasti kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: