Keitto syntyy käden käänteessä ja siihen voi lisätä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Tein kasviskeiton lisäksi esipaistetuista patongeista flammkuchenin tapaan lämpimät leipäset.
2-3 bataattia koosta riippuen
1 iso sipuli
2rkl oliiviöljyä
1-2tl kuivattua rakuunaa
ripaus valkopippuria
2tl kasviliemijauhetta
8-10dl vettä
1prk (2dl ruoka)kermaa
(suolaa)
1 iso sipuli
2rkl oliiviöljyä
1-2tl kuivattua rakuunaa
ripaus valkopippuria
2tl kasviliemijauhetta
8-10dl vettä
1prk (2dl ruoka)kermaa
(suolaa)
Kuori ja pilko bataatit sekä sipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda kasviksia hetki. Lisää mausteet ja vesi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta ja lisää kerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
pekonipatongit:
1pkt=2kpl esikypsennettyjä patonkeja
1pkt (noin 140g) pekonia
1prk (200g) ranskankermaa
pari kevätsipulia
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
1pkt (noin 140g) pekonia
1prk (200g) ranskankermaa
pari kevätsipulia
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Halkaise patongit. Levitä päälle ranskankerma ja silputtu kevätsipuli. Suikaloi pekoni ja ripottele patonkien päälle. Rouhi vielä mustapippuria ja muutama rae sormisuolaa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa ja pinta saanut kauniin värin.
5 kommenttia:
No johan rupes lyyti kirjottaan!! Kiva, kun taas on lukemista ja makusteltavaa. Ainakin pekonipatonkiin pitää hommata vermeet varastoon, jos ja kun himo iskee.
Lyyti yrittää kirjottaa, kynnetkin leikattu, niin ei tuu sormet kippeiksi :)
Pekonipatonki on kyllä herkullista ja sopivansuolaista, jos alkaa hiukoa ;)
No joo, nyt löytyi mullekin sopivaa syötävää. Bataatti on herkkua. Olenkohan koskaan keittänyt siitä keittoa? Jos en, niin pitääpä keittää ;-D
Piti vielä kirjoittaa, että rakuunahan on aina ollut IHHANAN makuista ja hajuista! Samoin korianteri (hihii).
Kannattaa keittää soppaa, ehdottomasti. On todella hyvvää!
Yäk, korianteri. Se ei mene alas, vaikka olen yrittänyt samaa siedätystä. Ei ei ei..
Lähetä kommentti