maanantai 4. maaliskuuta 2013

Täytetty juustokranssi

Isämme 87-vuotissyntymäpäivänä sisko tuli iltakahville ja päätin nopeasti pyöräyttää työpäivän jälkeen kahvitarjottavaa päivänsakarin kunniaksi.

Vaikka tunnestusti isämme pitää voileipäkakuista, en tällä kertaa sellaista aikonutkaan valmistaa. Olin jo aiemmin ajatellut kokeilla juustokranssia täytettynä ja nyt siihen tuli oiva tilaisuus. Ehkei tämä ollut erityisemmin isän mieleen, vaikka täyte oli mieleinen ja tuulihattujakin syö, kohteliaasti kehui kuitenkin hyvää olevan.

Kranssista tuli juuri sellainen, miksi olin sen ajatellutkin. Tämä sopii oikein hyvin vierastarjottavaksi, illanistujaisiin suolapalaksi tai vaikka buffetin osaksi suolaista tarjottavaa. Voit leikata kranssin myös valmiiksi annoksiksi/leivoksiksi. Täytteitä voi tehdä kukin mielensä ja lempimakujensa mukaan.

Itse tuulihattukranssin tein juustokranssin ohjeella. Ohjeessa on myös vaihekuvitusta mukana. Täytteessä oli kylmäsavuporoa ja piparjuurta sekä runsaasti rucolaa.


 
pohja:
 
 
täyte:
 
n. 100g kylmäsavupororouhetta
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1-2dl kermaa
2tl piparjuuritahnaa
mustapippuria myllystä
rucolanvarsia silputtuna
 
lisäksi:
 
rucolanlehtiä yhdestä ruukusta
 
Tee ensin juustokranssi ja anna sen jäähtyä kunnolla.

Huuhtele ruukullinen rucolaa ja silppua varret pieneksi silpuksi. Jätä lehdet "koristeluun". Sekoita täyteainekset ja laita täyte hetkeksi kylmään, jotta pororouhe vetäytyy. Näin täytteestä tulee tahnamaista. Lisää kermaa tarvittaessa. Tarkista maku.

Leikkaa kranssi halki, nosta kansi varovasti. Se todennäköisesti menee osiin, mutta ei se haittaa mitään. Levitä porotahna alaosan päälle. Ripottele pinnalle rucolanlehdet. Nosta päälle kansi ja tarjoa.


2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Ei isälle mittään tämmösiä piä leipua. Voileipäkakkua, lusikkaleipiä, riisipuurua, rusinasoppaa tai luumuräämiä (HUOM! kanelitanko) ja sipuliteemakkaraa. Niillä paapa pärjää.

Heli kirjoitti...


Unohdit Wigrenin lenkin :) Isä voisi alkaa niiden lähettilääksi. Kuuleeko Tampere?

Hyvänä kakkosena tulee Kartanon (myydään Liiterissä, taitaa Huhtahyvät valmistaa?) maalaishyytelö.