lauantai 14. tammikuuta 2012

80-vuotissyntymäpäivätarjoilut

Äitimme täytti taannoin 80 vuotta ja juhlistimme tuota kunnioitettavaa ikää pienimuotoisin menoin. Meillä on ollut tapana tarjota juhlavieraille ruoka ja sen lisäksi kakkukahvit.

Äiti toivoi omiin juhliinsa lähinnä kylmäbuffetin tyylistä tarjoilua. Ainoat lämpimänä tarjotut ruoat olivat isän lihapullat sekä kermaperunat. Tällä kertaa ei ruoan lisäksi ollut jälkiruokaa, vaan kakkukahvit.

Savulohen äiti itse edellisiltana savusti talvisessa tuulessa ulkona ja arveli, että noinkohan se onnistui kuitenkaan. Ei uskaltanut enää toista lohenpuolikasta savustaa, vaan laittoi sen sinappikuorrutteella uunissa. Itsesavustettu lohi on yksi ruokaherkuistani ja se oli niin hyvää. Aivan suussasulavaa suorastaan!!! Uutena lohiherkkuna äiti teki jo kokeeksi jouluna lasimestarin lohta, hyvää sekin.

Kahvitarjoilusta ei erikseen ole kuvaa ja harmittaa, koska tein tarjolle hyvin onnistuneita lusikkaleipiä tyrnihillotäytteellä. Löysin syksyllä miähen kerran jo kirpparilla myynnissä käyneitä aterimista vanhan luultavasti Sorsakosken lusikan, joka oli tarpeeksi pieni ja lusikan pesä sopivan mallinen, että leipäsistä tuli juuri oikean kokoisia ja näköisiä :) Tyrnihillo sopii oikein hyvin lusikkaleipien täytteeksi muuten.buffetpöytä:
savustettua hirvenlihaa
kinkkua
isän lihapullat
kermaperunaa
sienisalaattia
curry-kanasalaattia
kreikkalaista salaattia
mätihyytelöä
graavilohta
lasimestarin lohta
savustettua lohta
tillikastiketta
pieniä purjopiiraita
leipää, rieskaa ja karjalanpiirakoita
munavoita
kotikaljaa
maitoa
vettä
kahvipöytä:
vadelmainen syntymäpäiväkakku
lusikkaleipiä
ässiä
kirsikkakuivakakku
leipäjuustoa ja hilloja

Ei kommentteja: