maanantai 15. elokuuta 2011

Graavilohi

Ei voi väittää, että turhan usein graavaisin kalaa, sillä edellisestä kerrasta taitaa olla se kymmenen vuotta. Silloin miähen äiti täytti 50 ja tein hänen toivomuksestaan lohi-salaattirullia. Hyvin se muistaakseni onnistui silloinkin se lohen graavaus ja niinpä tuo onnistui nytkin. Pieniä palasia sain maistella ruisleivän kanssakin.

Laitoin perinteisen tillin sijaan mausteeksi viherpippuria. Hienoinen pippurinmaku lohessa maistuikin. Välttämättä ei edes tarvitse mitään "maustetta", koska lohi menee rulliksi, joissa on yrttituorejuustoa salaatin lisäksi täytteenä.



1kg ruodotonta lohifilettä
2rkl karkeaa merisuolaa
1rkl sokeria
muutama tillinvarsi tai 1rkl viherpippuria
Leikkaa file kahtia ja levitä toiselle filepuoliskolle suola, sokeri ja tillinvarret tai pippuria. Nosta toinen filepuolisko päälle nahkapuoli päällepäin. Kiedo tiukasti leivinpaperin sisään ja muovipussiin. Painele ilmat mahdollisimman hyvin pois pussista. (Voit myös laittaa kalan sille sopivaan muovirasiaan graavautumaan.) Laita pussi painon alle vuorokaudeksi.
Ennenkuin leikkaat graavatusta lohesta siivuja, poista sulamattomat suolakiteet pois päältä.

Ei kommentteja: