perjantai 4. marraskuuta 2011

Päärynäkeikauskakku

Otin ohjeen Maku-sivustolta, mutta alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin raparperien sijaan päärynää. Kakusta tuli hyvää, vaikka tein kakun eri tavalla kuin ohjeessa. Ehkä ohjeiden mukaan tehtynä kakusta olisi tullut hieman parempaa.

Kuumensin voin pannulla ja laitoin siihen fariinisokerin. Paahdoin jo paahteista sokeria uudelleen eikä se ollut kovin järkevää. Jos haluat paahtaa sokeria voin kanssa pannulla tarte tatinin tapaan, niin käytä talous- tai ruokosokeria. Omana lisäyksenä päärynän lisäksi oli mantelilastut. Niillä ei tosin ole tässä kakussa mitään virkaa, kun eivät voimakkaan paahtuneen fariinisokerin alta maistu miltään.



Tässä alkuperäinen ohje:
50g voita
1½dl fariinisokeria
5 päärynää
(1dl mantelilastuja)
taikina:
100g voita
1dl sokeria
2 kananmunaa
1rkl kardemummaa
1tl leivinjauhetta
1½dl vehnäjauhoja
Levitä ohuet voilastut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri tasaisesti päälle. (Laita halutessasi tässä vaiheessa mantelilastut vuokaan.) Kuori ja lohko päärynä sekä asettele vuokaan.

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää kardemumma ja leivinjauhe jauhoihin. Lisää kuivat aineet taikinaa. Levitä taikina kahdella lusikalla päärynöiden päälle.

Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kun kakun pinta on kullanruskea. Nosta jäähtymään ja kumoa tarjoiluastialle jäähtyneenä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja: