tiistai 22. marraskuuta 2011

Uuniperunaa kinkku-pekonitäytteellä

Idean uuniperunoiden paistamiseen sain männä viikolla televisiosta Anna Olsonin tehdessä ilmeisesti kanadalaista kansallisherkkua poutine baked potatoes. Ruokaa varten perunat paistettiin uunissa ja sisuksiin sitten tuli ruskeaa kastiketta ja päälle paljon juustoa. Juuri tätä sorttia en halunnut tehdä, mutta hyvä, kun innostuin kokeilemaan itse eka kertaa uuniperunoiden valmistusta.

Oi, potuista tuli tosi hyviä. Vähän katsoin vinkkiä uuniperunoiden paistamiseen Pirkan ja Yhteishyvän sivustoilta, mutta määrittelin paistolämpötilan ja -ajan sitten kuitenkin ihan itse. Hyvä minä :)

Potuille tein lihaisan täytteen, johon tuli niin pekonia kuin palvikinkkuakin. Täytteen voit tehdä vähän sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Kun olin varannut erästä toista ruokaa varten smetanaa, niin käytin sen enkä lähtenyt erikseen kaupasta hakemaan ranskankermaa. Oheinen täyte riittää varmasti ainakin kuudelle potulle, ehkä seitsemällekin.



6  (n. 200g/kpl) rosamunda-perunaa
suolaa
alumiinifoliota
Pese perunat hyvin harjan kanssa. Kuivaa talouspaperilla ja pistele kauttaaltaan pieniä reikiä perunoihin. Kääri alumiinifolioon niin, että puolet perunasta on näkyvillä. Ripottele päälle suolaa. Paista perunat uunipellillä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 1½ tuntia.
Anna jäähtyä hetki ennenkuin leikkaat viillon perunan pintaan ja puristat perunan auki täytettä varten.

täyte:
1pkt (125g) pekonisuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
200g kinkkua (esim. ohuen ohutta palvikinkkua)
1rs (200g) paprikaista tuorejuustoa (esim. Rainbow paprika-sipuli)
1prk (120g) smetanaa
1 punainen paprika
Paahda pekonisuikaleet sekä silputut sipulit pannulla kypsiksi. Mausta mustapippurilla ja anna jäähtyä. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi/paloiksi samoin paprika. Sekoita kaikki täyteainekset hyvin sekaisin ja tarjoa uuniperunoiden kanssa.

Ei kommentteja: