Lapsuudessa meillä oli tosi usein kääretorttua tarjolla vierasvaraksi. Siksi sitä ei useinkaan tule itse tehtyä ja ylimääräisenä jännitysmomenttina kääretortussa on, ratkeileeko se vai ei. Hyvin meni eikä tarvinnut hampaita kiristellä :)
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
¾dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
täyte:
n. 1dl tyrnihilloa
1prk mascarpone-tuorejuustoa
1dl vispikermaa
½dl tomusokeria
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
¾dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
täyte:
n. 1dl tyrnihilloa
1prk mascarpone-tuorejuustoa
1dl vispikermaa
½dl tomusokeria
Valmista kääretorttupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Levitä reunalliselle pellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
Kun kääretorttupohja jäähtyy, sekoita kerma mascarpone-juuston sekaan ja mausta. Levitä hilloa kääretorttupohjalle tasaisesti, samoin juustotäyte.
Kääri torttu rullalle ja anna vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kun kääretorttupohja jäähtyy, sekoita kerma mascarpone-juuston sekaan ja mausta. Levitä hilloa kääretorttupohjalle tasaisesti, samoin juustotäyte.
Kääri torttu rullalle ja anna vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti