torstai 10. marraskuuta 2011

Lokakuun kakku

on kyllä tähän mennessä tekemistäni kakuista kauhein. Ehkä sitä ei olisi pitänyt tehdä marraskuussa.

Kakkuohje oli Helsingin Sanomissa 26.10.2011. Jos en ihan väärin muista, ohje oli jostain kirjasta?! Periaatteessa kaikki kakkuainekset olivat ok, mutta lopputulos oli kyllä jotain ihan muuta, mitä olin kuvitellut. Maku totta vie suklainen, tulihan siihen tonni suklaata, mutta muuten jotenkin tahmainen ja ihan kamalan täyttävä.

Kakusta jäi puolet syömättä ja se harmittaa kovasti. Nyt hoksasin, että ehkei kakku maistunut, kun en ensin tarjonnut ankka-ateriaa ja kahvin kanssa calvadosta...

Olisin voinut tosiaan käyttää suklaan ja muutkin ainekset ihan johonkin muuhun, parempaan leivonnaiseen. Jos jotain positiivista pitäisi keksiä, niin ainakin tämä sopii esim. keliaakikolle, vaikken minä kehtaisi tarjota. Kokeilu tämäkin, mutta ikinä en tee uudestaan. Yäk.


3 kypsää banaania
2dl puolukoita
350g tummaa suklaata
450g pehmeää tofua
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
2rkl maizenajauhetta
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Laita irtopohjavuoan (läpimitta 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele sen sivut.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna sen jäähtyä vähän.
Muhenna kypsät banaanit kulhossa haarukalla, lisää puolukat, pehmeä tofu, sokeri ja vaniljasokeri, muut mausteet ja maizenajauhe.
Lisää sulatettu suklaa muihin aineisiin ja sekoita hyvin.
Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista noin tunti. Älä ihmettele, jos kakku jää pehmeäksi, se kiinteytyy jäähtyessään.
Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.
Tarjoa ohra- ja ankka-aterian jälkiruokana hyvän kahvin ja jälkiruokaviinin tai calvadoksen kera.
Kriitikko Suvi Ahola

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi

Tofu tosiaan teki tästä todella täyttävän. Eli tätä meni vaan pieni pala kerrallaan. Mutta onneksi kakku säilyi jääkaapissa hyvänä viikon verran mitä sen syöminen kesti. Ja meillä sen seurana syötiin vaniljajäätelöä, välillä myös calvadosta ;-). Itsellä taikinaan meni turhan paljon (jauhettua) kardemummaa, mutta lopputulos oli sitten oikein jouluinen. Mietin että puolukoita ois ehkä voinu laittaa vähän enemmän...

Heli kirjoitti...

Hei! Kiva, kun kommentoit ja tosi hyvä, että sinulla on toisenlainen kokemus kakusta. Harmittaa todella, koska kaikki ainekset mieleiselleni kakulle kuitenkin löytyi. Se ei vain sitten kuitenkaan ollut minun juttu. En tiedä, oliko jokin muutenkin vialla, kun muistaakseni rakenne oli mielestäni hieman rakeinen. Oli minulla sellainen kakkupalakuvakin, jossa oli ainakin tonni (pieni liioittelu sallittakoon) kermavaahtoa päällä, mutta päädyin esittelemään kakun kokonaisena ollessaan.

Mukavaa joulunodotusta! :D