torstai 3. marraskuuta 2011

MC Pekoni ja Persilja

Tällä kertaa ei ole kyse hampurilaisista, vaan juustomakaronista, johon laitoin lisäksi uunissa paahdettua, rapeaa pekonia ja paljon persiljasilppua.

Mac'cheese eli juustomakaroni on ihanaa, mutta harvoinpa tuota lohturuokaa onneksi tarvitsee. Meillä sitä ei ainakaan ole ollut todella pitkään aikaan. Hyvä niin, mutta nyt tarvitsin, ja kun se syntyykin niin nopsaan, niin ei tarvinnut paljoa hellan luona seisoskella. Lisäsin herkullisuutta potenssiin kaksi ja pastan kypsymisen aikana paahdoin muutaman pekoniviipaleen rapeaksi samalla, kun tein juustokastikkeen. Persiljaa tuli varmaan kaksi desiä, vähempikin riittää, mutta käytin kaiken lopun persiljanipusta, joka oli jäänyt jääkaappiin.


3 kourallista isoa simpukkapastaa, 4 jos käytät esim. penneä
reilusti vettä ja suolaa keittämiseen
juustokastike:
pari isoa nokaretta voita
½dl vehnäjauhoa
½l täysmaitoa
ripaus valkopippuria
ripaus cayennepippuria
100g vahvaa cheddar-juustoa
(suolaa)
4 viipaletta pekonia
1dl persiljasilppua
Keitä pasta kypsäksi. Paahda samalla uunissa 250 asteessa pekoniviipaleet rapeiksi ja leikkaa silpuksi. Silppua persilja.
Valmista kastike ja lisää lopuksi raastettu juusto. Sekoita joukkoon pekonimuru ja persilja. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Sekoita kastike hyvin pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Ei kommentteja: