Teen munakkaita sekä perinteiseen tapaan pannulla että uunissa loppukypsentäen. Nykyään pidän oikeastaan enemmän uuniversiosta. Onhan se uunissa oleilun jälkeen läpikypsä, mutta kuitenkin herkullisen ilmava. Vaikea selittää, hyvää kuitenkin.
5 kananmunaa
½dl kylmää vettä
suolaa
valkopippuria
2rkl ruohosipulia silputtuna
100g ylikypsää palvikinkkua
voita
1dl emmental-juustoraastetta
muutama terttutomaatti
½dl kylmää vettä
suolaa
valkopippuria
2rkl ruohosipulia silputtuna
100g ylikypsää palvikinkkua
voita
1dl emmental-juustoraastetta
muutama terttutomaatti
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita vesi sekaan hyvin vatkaten. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon silputtu ruohosipuli ja pieneksi kuutioitu kinkku.
Kuumenna uuninkestävällä paistinpannulla voi. Kaada munakasmassa pannulle ja sekoittele, kunnes munakas alkaa hyytymään. Ripottele munakkaan päälle juustoraaste ja painele päälle puolitetut terttutomaatit. Paista munakas kypsäksi uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti