sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lohimoussekakku

Isänpäivän iltakahville tein myös nopeasti valmistettavan lohimoussekakun.

Tämä oli aivan oma mielitekoseni, mutta maistui vanhemmillekin. Käytin tuorejuuston sijaan jogurttirahkaa, joka tekikin kakusta raikkaan. Pohjan tein hapankorpuista ja siitä tuli käsin muotoiltava :) Hyvä juttu, koska tein hyytelön sitten niin, että pohja tuli päällimäiseksi ja muuten pohjan asettelu olisikin voinut olla haasteellinen.


1prk (250g) jogurttirahkaa
2dl vispikermaa
400-500g savulohta
1 salottisipuli
½ nippua tilliä
2 liivatelehteä
1rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
5-6 hapankorppua (Rainbow)
½tl kasvisfondia
3rkl vettä
Laita ensiksi liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jogurttirahka. Lisää savulohi ja silpputtu sipuli sekä tilli. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Vatkaa liivateliemi hyvin lohimassan sekaan. Kaada massa kelmulla peiteltyyn kakkuvuokaan tai hyytelövuokaan. Tasoita pinta.
Murskaa hapankorput ja sekoita joukkoon kasvisfondi sekä vesi. Muotoile pehmeästä hapankorppuseoksesta vuoan muotoinen ja kokoinen pohja ja nosta se hyytelö päälle lastan tai tuorekelmun avulla.
Anna kakun hyytyä ainakin neljä tuntia viileässä. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele halutessasi esim. tillillä, kylmäsavulohiruusukkeilla tai vaikka mädillä.

Ei kommentteja: