Olen käyttänyt parmesanin sijaan myös Valion Polaria sekä tässä annoksessa vahvaa cheddaria. Korppujauhoa en ole laittanut kuorrutukseen juuston kanssa. Voisi olla mukavanmakuinen, vaikka jostain makeasta limpusta tehty rouhe. Sitä pitääkin kokeilla!
Suluissa muutokset alkuperäiseen reseptiin. Teko-ohje alkuperäisessä muodossaan. Suosittelen!
500g ruusukaalia
vettä
suolaa
5vpl pekonia (125g pekonisuikaleita)
2dl ruokakermaa (vispikermaa)
2-3 tl dijonsinappia (rouheista)
1 tl rosmariinia (½tl kuivattua)
½ dl parmesanjuustoa (vahvaa cheddaria)
pinnalle
vettä
suolaa
5vpl pekonia (125g pekonisuikaleita)
2dl ruokakermaa (vispikermaa)
2-3 tl dijonsinappia (rouheista)
1 tl rosmariinia (½tl kuivattua)
½ dl parmesanjuustoa (vahvaa cheddaria)
pinnalle
parmesanjuustoa ja korppujauhetta (reilu 1dl vahvaa cheddaria)
Perkaa kaalit ja halkaise isommat. Keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä 5-10 min.
Siirrä kaalit voideltuun uunivuokaan. Suikaloi pekoni pieniksi suikaleiksi, pane kylmään pannuun. Kuumenna ja käristä. Valuta pekoni talouspaperilla.
Levitä pekonit kaalien päälle. Mausta kerma sinapilla ja rosmariinilla ja sekoita joukkoon parmesani. Kaada kerma vuokaan.
Sirottele pinnalle parmesania ja korppujauhetta. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti