maanantai 31. lokakuuta 2011

Punastunut lasagne

Käytin tähän lasagneen porkkanan sijasta punajuurta ja juustokastikkeeseen laitoin chevre-sulatejuustoa. Lasagnesta tuli kauniin pinkki väritykseltään ja maultaan pehmeän aromikas. Kannattaa kokeilla nyt syksynsatoa ja vastakorjattua punajuurta!

Suomalaisella Silva-tuotemerkillä on useita hyvänmakuisia sulatejuustoja. Olen käyttänyt lämpimiin ruokiin sulattamalla, kuten esimerkiksi juustoiseen peruna-purjokeittoon tai juustotäytteisiin possupihveihin. En ole edes kokeillut juuston levittyvyyttä, mutta lämpimiin ruokiin sopii oikein hyvin.


9 lasagnelevyä (durum-vehnästä)
jauheliha-punajuurikastike:
400g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 lihaliemikuutio
2 isoa punajuurta
2rkl tomaattipyrettä
1tlk tomaattimurskaa
½tlk (2dl) vettä
3 sokeripalaa
ripaus suolaa
valkopippuria
1rkl italialaista yrttisekoitusta (myös pizzamauste käynee)
juustokastike:
50g voita
¾dl vehnäjauhoja
8dl täysmaitoa
1rkl viherpippuria
1rs (150g) Silva chevre-sulatejuustoa
päälle:
100g mozzarella-juustoraastetta
Silppua sipulit ja paahda jauhelihan kanssa pannulla. Murenna sekaan lihaliemikuutio. Raasta punajuuret ja lisää pannulle. Lisää tomaattipyre, tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja laita mukaan myös sokeripalat makua pehmentämään. Anna hautua sillä aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.
Sulata voi kasarissa ja sekoita vehnäjauho. Lisää maitoa vähitellen. Kun kastike paksuuntuu, sulata joukkoon sulatejuusto. Murskaa viherpippureita hieman ja mausta ainoastaan pippurilla kastike. Älä lisää suolaa!
Kokoa lasagne niin, että valkokastiketta jää päällimmäiseksi paksu kerros. Ripottele päälle mozzarella-raaste ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

2 kommenttia:

Iskä kirjoitti...

Ja kaiken lisäksi punajuuri on mielenkiintoinen juures: nyt sitä saa hävyttömän halvalla ja helmikuussa on etsiminen, että ylipäätään löytää!

Heli kirjoitti...

Hei Iskä! Punajuuresta saa monenlaista herkkua ja nyt kun sitä kaupastakin saa, niin kannattaa tehdä tuoreeltaan herkkuja. Äitimme on kasvattanut nämä punajuuret ja niitä on vielä jääkaapissa muitakin kokkailuja odottamassa. Uunissa paahdetut punajuuret tai borssikeitto ovat ennestään tuttuja herkkuja. Työkaverin punajuuripihvejä pitää kokeilla ja mitä muuta sitä keksikään. Nam :)