Tällä kertaa en laittanut sienimuhennokseen ollenkaan vehnäjauhoa, vaan annoin muhia reilusti voissa ja kermassa, kunnes nesteet olivat haihtuneet ja muhennos valmista herkuteltavaksi.
Lohiperhoset on helppo ja hyvä tapa hiillostaa pannulla. Koska kyse on rasvaisesta kalasta, mielestäni ylimääräisen rasvan lisääminen paiston yhteydessä on täysin turhaa. Ohuelti suolaa pannulle ja pannu kuumaksi. Sitten parin minuutin paisto per puoli paksulle lohiperhoselle riittää. Kalaa ei pidä missään nimessä paistaa kuivaksi.
ainakin 1l kantarelleja
50g voita
1 iso sipuli
suolaa
valkopippuria
2dl kermaa
50g voita
1 iso sipuli
suolaa
valkopippuria
2dl kermaa
Puhdista ja revi isommat sienet paloiksi. Haihduta sienistä neste kuumalla pannulla. Lisää voi ja silputtu sipuli. Kuullosta sienisipuliseosta hetki ja lisää sitten mausteet sekä kerma. Anna hautua, kunnes kastikemaisesta seoksesta haihtuu enin neste ja siitä tulee paksuhkoa muhennosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti