lauantai 22. lokakuuta 2011

Suklaamousse

Näitä päivityksiä alkaa nyt pikkuhiljaa tulla tänne blogiin. Tämäkin jälkiruokaherkku on syyskuulta, jolloin lohikeiton jälkkäriksi äkkäsin yhtäkkiä tehdä suklaamoussea. Ohjeen nappasin Jauhot Suussa-blogista.

Hieman tietenkin kikkailin ja lisäsin suklaata sulattaessani sekaan tilkan Cointreauta. Se oli virhe, koska suklaa säikähti ja meni oikein kunnolla paakkuun. Mutta sain kuin sainkin tehtyä tasaisen moussen. Jääkaapissa mousse tosin koveni, mikä taas johtui siitä, että laitoin ohjetta enemmän suklaata suhteessa ohjeen muihin aineksiin. Noh, mousse oli kuitenkin suussasulavaa ja pehmeni huoneenlämmössä.

Lisäksi tarjosin jäisiä puna- ja valkoviinimarjoja ja amaretto-keksejä.

Täältä löytyy alkuperäinen ohje.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Meinasin jo sanoa, että moussesi näyttää ihan Hanna-tätin kakuille, mutta onneksi kuin loppuun saakka. Annoksen reunalla oli sittenkin jotakin kakkusia ;-)

Heli kirjoitti...

No ne siihen viimeiseksi heitin. Ei tosin niitä olisi kaivattu. Seuraavalla kerralla teen Sibyllen ohjeella. Ohje tallessa, mutten muista, miten se tästä poikkesi.