keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Juustoinen peruna-purjokeitto

Sunnuntaisen pitkän ajomatkan jälkeen ei innostanut kokkailla kovin monimutkaisia ruokia, vaan päätin valmistaa valmiiksi kotiin hankkimistani aineksista keittoa. Taannoin laitoin Silvan mustatorvisieni-sulatejuustoa possupihveihin ja ajattelin sen sopivan keittoakin maustamaan.

Äidin yrttimaalta otin mukaan kirveliä, tilliä ja kasvihuoneesta basilikaa sekä pieniä chilejä. Kirveliä en ole tainnutkaan käyttää koskaan mihinkään. Lisäsin sitä sitten varovasti keittoon.

Peruna-purjokeittoa en ole laittanut pitkään pitkään aikaan. Siihen kun vielä sulatin tuota sulatejuustoa, tuli keitosta oikein herkullista. Ihan mahdottoman hyvää!

2rkl voita
1 iso purjo viipaleina
ripaus sormisuolaa
4 isoa perunaa kuutioina
1 kasvisliemikuutio
1l vettä
ripaus valkopippuria
1tl kirveliä silputtuna
1prk Silva mustatorvisieni-sulatejuustoa
Huuhtele purjo hyvin. Ravistele vesi pois ja leikkaa viipaleiksi. Kuullota voissa ja lisää sekaan ripaus suolaa. Lisää sitten kuoritut ja kuutioidut perunat, kasvisliemikuutio ja vesi.
Anna keiton kiehua vajaa vartti ja soseuta se sitten tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta valkopippurilla ja kirvelisilpulla. Lopuksi sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna keitto.

Ei kommentteja: