torstai 7. heinäkuuta 2011

Paahdetut paprikat ja salaattijuustoa

Kaverini vieraillessa jälleen päätin tehdä nopean kotiruoan ;) No, odotus palkittiin maittavana lisäkkeenä bratwursteille.

Eniten aikaa vei paprikoiden paahtaminen uunissa ja sitten niiden puhdistus. Muuten helppo ja yksinkertainen, näin kesällä erinomainen kasvisruoka tai lisäke vaikka sille grillimakkaralle.


2 kpl punaista, keltaista, oranssia ja vihreää paprikaa
½dl öljyä
yhden sitruunan mehu
yksi valkosipulin kynsi
tuoretta oreganoa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

1pkt salaattijuustoa (esim. Patros)
Huuhtele ja poista paprikoista siemenet sekä kannat. Aseta puolikkainan kuoripuoli ylöspäin pellille. Paahda paprikat uunissa 250 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Silppua valkosipulin kynsi ja tuore oregano (muutama oksa). Purista sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon öljy sekä valkosipuli ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Poista paprikoista kuoret ja lohko sormin pienemmiksi paloiksi. Sekoita marinadiin. Murustele joukkoon salaatti/fetajuusto.

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Tämä menee kokeiluun heti, kun ilmasto viilenee ja uunin voi lämmittää paistumatta itse. Kukkapenkkini päästä löytyy jopa iso puska oreganoa, sen kun noukkii vain. Paprikasta olen tykännyt aina, mutta paahtamaan en vielä ole ehtinyt (lue: saanut aikaiseksi).

Heli kirjoitti...

Huh huh, en minäkään laittais näillä keleillä :) Vaikkei kyllä tuolloinkaan, kun nuo laitoin, ollut itseasiassa yhtään viileämpää, vaan lämpimämpää ja kerrostalossa vielä.

Tuore oregano on niin namia!