lauantai 2. heinäkuuta 2011

Sieni-pekonipiirakka (gluteeniton, vähälaktoosinen)

Rippijuhliin tuli myös pari suolaista piirakkaa, joista toinen oli sieni-pekonipiirakka. Sovittiin, että teen piirakan gluteenittomana, koska jotain gluteenitonta tarjottavaa myös tarvittiin. Lisäksi valmistin makean Brita-kakun gluteenittomana.

Tein täytteen aiemmin keväällä valmistamani piirakan mukaan. Silloin tein piirakan filotaikinasta. Tavallisten herkkusienten asemesta käytin ruskeita herkkusieniä, koska ne säilyttävän kauniisti muotonsa myös kypsennettynä ja ovat myös mielestäni maukkaampia. Aura-juuston sijaan käytin markkinoilla jo hetken ollut Aura pehmeä levittyvä-juustoa.



pohja:
2½dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
100g laktoositonta voita
ripaus suolaa
½dl kylmää vettä
täyte:
250g pekonisiivuja
1 keskikokoinen purjo
200g ruskeita herkkusieniä
100g siitakesieniä
mustapippuria
½dl vähälaktoosista kermaa
2 kananmunaa
75g Aura pehmeä levittyvä-juustoa
Tee piirakkapohja ja painele se piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan paistamista.
Paahda pekonisiivuja pannulla, kunnes niihin tulee väriä. Lisää suikaloitu purjo sekä pilkotut sienet. Kuullota hetki ja anna jäähtyä. Mausta mustapippurilla (suolaa ei tarvitse lisätä, koska täytteessä on suolaista pekonia ja juustoa). Sekoita joukkoon kerma ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle. Nostele päälle aura-nokareita.
Paista piirakka uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja: