sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kesäsalaatti

vai onko se mummon kesäsalaatti, mutta ainakin meillä kotona perinteinen salaatti kesäisin. Mikähän tästä tekee niin maistuvan ja hyvänmakuisen? Yksinkertaisuudessaan kerrassaan erinomainen.


lehti- tai keräsalaattia
tomaattia
(kurkkua)
ripaus sokeria
1-2 kananmunaa
loraus kermaa
Keitä kananmuna(t) kypsäksi. Huuhtele ja revi salaatinlehdet, pilko tomaatit (sekä halutessasi pala kurkkua).
Silppua kananmuna(t) pieneksi ja laita salaatin sekaan. Ripottele pinnalle sokeria ja lorauta sekaan tilkkanen kermaa. Sekoita hyvin.
VINKKI! Raikkaan ja maistuvan salaatin teet myös lisäämällä salaatin joukkoon oranssia paprikaa ja kesäsipulia. Kananmunan voi jättää hieman pehmeäksi, silputa haarukalla ja sekoittaa kananmunan joukkoon kerman. Kastike sekoitetaan viimeiseksi salaatin joukkoon. Hyvää!

Ei kommentteja: