sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Vadelmahyytelökakku

Kesäsunnuntain iltakahville valmistin vadelmahyytelökakun. Kokeilin millaisen maun maitotiiviste eli kondensoitu maito antaa hyytelökakulle. Oikein hyvä tuli, makea ja helppotekoinen. Ei tarvinnut erikseen sokeria lisätä, maitotiiviste on sen verran makeaa.

Vadelmat tarttuvat pintaan, mutta saa olla aika nopea, ettei pinta jo hyydy, kun vuoka on jääkaapissa pohjan kovettamiseksi. Halutessasi voit sivellä hyytelösokeriliemellä, itse ripottelin hieman tomusokeria päälle.


12 digestive-keksiä
50g voita sulatettuna
1prk sokeroitua maitotiivistettä
1prk (250g) maitorahkaa
2½dl vispikermaa
5 liivatelehteä
2rkl vadelmalikööriä
2rs (á 100g) vadelmia
Murskaa keksit ja sekoita sekaan sulatettu voi. Painele halkaisihaltaan 21cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet hyytelön.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita sekaan maitorahka sekä maitotiiviste.
Kuumenna vadelmalikööri ja sulata valutetut liivatelehdet kuumaan liemeen. Jäähdytä hieman ja sekoita sitten hyvin hyytelöseokseen. Kaada keksipohjan päälle.
Painele hyytelön päälle tuoreet vadelmat ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja: