lauantai 30. heinäkuuta 2011

Triple bacon&cheeseburger

Grillaamisen sijaan ehdotin, että lauantai-iltana saunan jälkeen valmistaisin meille hampurilaistarpeet niin, että jokainen voi koota hampurilaisen oman maun mukaan.

Päätin tehdä pihvit yksinkertaisesti eli ei mitään perinteisiä sipulisia jauhelihapihvejä, vaan ohuet, nopeastipaistettavat pihvit. Oikein hyvin onnistui ajatukseni ja kokosin itselleni useamman hampurilaisen sijaan yhden kolmen pihvin hampurilaisen kaikilla täytteillä.

Ameriikan suunnalta tuli hyvää palautetta, mutta hampurilaisen oheen olisi toivottu paneerattuja sipulirenkaita ja ranskalaisia. Meillä ei niitä ollut, koska kokki ei itse olisi voinut niitä syödä (hyvä tapa jättää toisiltakin pois!). Sen sijaan meillä oli kyllä perunasalaattia, jos joku tahtoi sitä vielä syödä.

hampurilaispihvit (15kpl)
700g naudan paistijauhelihaa
½rkl jauhelihamaustetta
½rkl grillimaustetta
1 kananmuna
Sekoita mausteet ja kananmuna hyvin jauhelihaan. Vaivaa kunnolla, ota taikinaa ja pyöritä valmiiksi pulliksi. Kuumenna paistinpannu. Painele pihvit muovipussin päällä hyvin ohuiksi pihveiksi. Muovipussin päältä pihvi irtoaa hyvin rikkoutumatta. Paista pihvit nopeasti molemmin puolin. Tarjoa heti tai laita uunivuokaan ja anna olla folion alla uunissa (100 asteessa), kunnes hampurilaiset on aika nauttia.
lisäksi tarvitaan
hampurilaissämpylöitä (esim. Hatting)
paahdettua pekonia
cheddar-sulatejuustoviipaleita
ohuita sipulirenkaita
tomaattisiivuja
kurkkusalaattia
hampurilaiskastiketta (esim. Santa Maria American BBQ Sauce classic hamburger)
ketsuppia
sinappia

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Voi kauhia, kun rupes tekeen mieli omatekemää hampurilaista! Systeri-Pörri tekee usein näitä pikapihvejä ja makuhan on aivan toinen kuin perinteisissä sikanautakorppujauhopihveissä. Valmistuskin on paljon nopsampaa. Taidanpa mennä kylästelemään Liminkaan viikonloppuna hyvät sämpylät mukanani ikään kuin pikku vinkkinä :)

Heli kirjoitti...

Joo, kannattaa mennä sämpyläpussi kainalossa :) Perinteiset jauhelihapihvit voi nauttia potun ja ruskiankastikkeen kansa.