Miehen synttäritarjoiluihin otin ideaa Nigel Slaterin Keittokirjalle kyytiä-ohjelmassaan tekemästä herkullisen näköisestä liharuoasta. Nigel taisi käyttää broileria, mutta tarjolla oli muuta broileriruokaa, niin päätin käyttää possun pihvifilettä tässä annoksessa.
Ihan nappiin ei tämä kokeilu mielestäni mennyt. Hyvältä maistui, mutta jotain puuttui ja se oli se valkosipuli... Tässä kuitenkin oma suoritukseni ohjeistus.
n. 1kg possun pihvifilettä (maustamaton)
1 sitruunankuori raastettuna
1-2 sitruunanmehu
2tl rouheista dijon-sinappia
½dl juoksevaa hunajaa
1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 sitruunankuori raastettuna
1-2 sitruunanmehu
2tl rouheista dijon-sinappia
½dl juoksevaa hunajaa
1-2 valkosipulinkynttä raastettuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita kaikki mausteainekset hyvin sekaisin ja levitä pihvifileiden päälle. Paista noin tunnin verran uunin keskitasolla 175 asteessa aina välillä käännellen. Nosta lämpö 225 asteeseen ja paista pari kertaa käännellen noin puoli tuntia.
Näin liha pysyy mehevänä, mutta saa kunnon paistopinnan. Anna vetäytyä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Näin liha pysyy mehevänä, mutta saa kunnon paistopinnan. Anna vetäytyä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
2 kommenttia:
Tosi hyvää! Valkosipulin puute ei haittaa mua yhtään. Nam nam!
Sen uskon ;) Olis mielestäni vain maistunut paremmalle valkotsipulin kanssa :)
Lähetä kommentti