Rippijuhliin toivottiin tarjolle muiden muassa suolaista piirakkaa ja tein niitä sitten kahdenlaisia. Toisissa pääosassa olivat kinkku sekä aurajuusto ja toisissa kantarellit sekä sipulit. Hyvä, kun sain pidettyä näppini erossa :)
pohja:
100g laktoositonta voita
2dl vehnäjauhoja
3rkl kylmää vettä
täyte:
150g ylikypsää palvikinkkua
½ punaista paprikaa
½ keltaista paprikaa
1 iso kesäsipuli varsineen
valkopippuria
suolaa
1prk (2dl) vähälaktoosista ruokakermaa
2 kananmunaa
½pkt aurajuustoa
Nypi hieman huoneenlämpöinen voi vehnäjauhoihin ja pyöräytä kylmän veden kanssa nopeasti taikinaksi. Painele piirasvuoan pohjalle odottamaan täytteen valmistamista.
Kuutioi kinkku sekä paprikat ja suikaloi sipuli. Sekoita kaikki täyte ainekset aurajuustoa lukuunottamatta yhteen ja levitä tasaisesti pohjalle. Lohko aurajuusto paloiksi piirakan päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Kuutioi kinkku sekä paprikat ja suikaloi sipuli. Sekoita kaikki täyte ainekset aurajuustoa lukuunottamatta yhteen ja levitä tasaisesti pohjalle. Lohko aurajuusto paloiksi piirakan päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti