sunnuntai 1. elokuuta 2010

Ylellinen suklaakakku (vähälaktoosinen)


Ainakin ulkonäöltään. Toivottavasti se maistui myös yhtä ylelliseltä kuin sen toivoinkin maistuvan. Sulatin suklaan taikinamassan sekaan ja toivoin sen jäävän kosteaksi sisältä. Päälle vielä kerros suklaaganachea, mmmmmmmmmm.. Suklaan ystäville :)




200g laktoositonta voita
2½dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (150g) vähälaktoosista ranskankermaa
150g sulatettua tummaa suklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa, sitten osa jauhoista ja ranskankerma taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1½ litran vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

ganache:

100g tummaa suklaata
1dl vähälaktoosista vispikermaa

Sulata suklaa kuumennetun kerman sekaan varovasti. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele vielä halutessasi suklaahelmillä (sis. laktoosia, joten jätä pois tai syömättä).

Ei kommentteja: