Tein kokeeksi taannoin testaamani ranskalaisen vadelmakakun tapaan nyt pellillisen raparperikakkua. Oikein hyvin sopii raparperitkin tähän ja kakku on herkullista vielä lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa nautittuna. Jäähtyneenä menee ilmankin, kun voi on vetäytynyt mehevöittämään kakkua :)
Nyt alkaa sitten ensimmäinen pätkä kesälomaa, johon kuuluu kesäinen Helsinki, kummipojan sekä kaksoisveljensä visiitti Lintseineen, lomamatka kotikotiin, juhannus grilliherkkuineen ja taidetaanpa piipahtaa Haaparannallakin, ulkomailla siis ;) Ihanaa kesää kaikille!
5 kananmunaa
5dl sokeria
5½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
500g raparperia pilkottuna
250g jääkaappikylmää voita
5dl sokeria
5½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
500g raparperia pilkottuna
250g jääkaappikylmää voita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele leivinpaperoitu pelti.
Vatkaa (mielellään huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina pellille ja pilkotut raparperit taikinan päälle. Vuole päälle voita.
Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Vatkaa (mielellään huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina pellille ja pilkotut raparperit taikinan päälle. Vuole päälle voita.
Paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
2 kommenttia:
Hyvää on!! Hyvää ja aurinkoista lomaa!!
Wau, tosi kiva jutti! :) Kiitos kiitos, nautitaan ihanasta Suomen suvesta!
Lähetä kommentti