Juhannuspöydän makeaksi herkuksi valmistin valkosuklaisen moussekakun raparperilla höystettynä.
Kehittelin uudenlaisen kakun viimekesäisestä mansikka-raparperitortusta. Keksipohjan vaihdoin muromysliseen pohjaan. Lopputuloksesta tuli oikein herkullinen, suussasulavan kermainen.
Kun tuskailin kakunkoristeita ja aloin jo latoa vadelmia muuten melko värittömännäköiseen kakkuun, sai äitimme loistoidean ja poistui paikalta hetkeksi tietäen tosi hyvät koristeet. Sitten hän asetteli kakun päälle muutaman syötävän orvokin, ja voi, kun kakusta tulikin hieno! Oikea kesäkakku ;)
pohja:
200g muromysliä (esim. kaneli-omena)
100g voita sulatettuna
moussetäyte:
6-7dl raparperiä pilkottuna
½dl vettä
1dl hillosokeria
ripaus kanelia
5dl vispikermaa
1 (130g) levy valkosuklaata
4tl vaniljasokeria
1½rs (300g) maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
200g muromysliä (esim. kaneli-omena)
100g voita sulatettuna
moussetäyte:
6-7dl raparperiä pilkottuna
½dl vettä
1dl hillosokeria
ripaus kanelia
5dl vispikermaa
1 (130g) levy valkosuklaata
4tl vaniljasokeria
1½rs (300g) maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
Hienonna muromysli tehosekoittimessa/-silppurissa ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperoituun halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan. Laita myös reunoille kaistaleet leivinpaperia tai muovikalvoa. Anna kovettua jääkaapissa.
Keitä raparperihilloke. Viipaloi raparperit ja keitä veden, hillosokerin sekä kanelin kanssa noin 10 minuuttia.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Laita noin desilitra kermaa pinnoitettuun kattilaan kuumenemaan ja sulata valkosuklaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja vaahdota sillä aikaa loppu vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma-valkosuklaaseos, vaniljasokeri sekä maustamaton tuorejuusto.
Kuumenna hilloketta niin, että saat sulatettua joukkoon valutetut liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt seos muiden ainesten joukkoon ja vaahdota vatkaimella hyvin.
Kaada täytemassa pohjalle ja laita kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään.
Kesäisen kakun voit koristella vaikka tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukkasilla.
Keitä raparperihilloke. Viipaloi raparperit ja keitä veden, hillosokerin sekä kanelin kanssa noin 10 minuuttia.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Laita noin desilitra kermaa pinnoitettuun kattilaan kuumenemaan ja sulata valkosuklaa kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja vaahdota sillä aikaa loppu vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kerma-valkosuklaaseos, vaniljasokeri sekä maustamaton tuorejuusto.
Kuumenna hilloketta niin, että saat sulatettua joukkoon valutetut liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt seos muiden ainesten joukkoon ja vaahdota vatkaimella hyvin.
Kaada täytemassa pohjalle ja laita kylmään hyytymään mielellään seuraavaan päivään.
Kesäisen kakun voit koristella vaikka tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukkasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti