perjantai 25. kesäkuuta 2010

Lohiruusupiirakka


Tätä piirakkaa oli tarkoitukseni tehdä jo vanhempiemme 60-vuotishääjuhliin tarjolle, mutta jääpä jotain erilaista seuraaviin juhliin. Äiti kuitenkin toivoi, että tekisin piirakkaa juhannukseksi.

Kehitelmäversio valmistui
lohi-katkarapupiirakan muodossa jo toukokuussa, mutta tämän piirakan olisin juhliin valmistanut. Ohjeesta tulee pellillinen lohipiirakkaa.



pohja:

250g voita
5dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1dl kylmää vettä

täyte:

n. 1,5kg tuoretta lohifilettä siivutettuna
1 nippu/ruukku ruohosipulia
1 nippu/ruukku tilliä
2rkl rouheista dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
suolaa
6 kananmunaa
6dl ruokakermaa

Nypi huoneenlämpöiseen voihin vehnäjauhot sekä suola. Sekoita nopeasti taikinaksi kylmän veden kanssa. Painele taikina leivinpaperoidulle reunalliselle uunipellille.

Sekoita muna-kermatäyte ja kaada sitä hieman piirakkapohjalle. Asettele lohiviipaleet ruusukkeina pohjalle niin, että leikatessa aina yhdessä palassa on ruusuke. Kaada muna-kermatäytettä varovasti ruusukkeiden lomaan ja varovasti myös ruusukkeiden keskelle, jos mahdollista. Nosta pelti varovasti uunin alatasolle ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Piirakka on ruokaisa, joten sitä voi tarjota buffet-pöydässä tai vaikka vihreän salaatin kera.

Ei kommentteja: