Tämän gluteenittoman kakun valmistin vanhempiemme timanttihääjuhlatarjoiluun.
Tälläkään kertaa pohja ei jostain syystä (kuivahiiva?!) noussut ja vaikka laitoin nyt myös psyllium-jauhetta, joka antaa gluteenittomiin leivonnaisiin sitkoa, ei lopputulos ollut mielestäni toivotunlainen. Päättäväisesti kuitenkin leikkasin pohjan kolmeen osaan ja täytin laktoosittomana oheisin täyttein.
rouheleipä (mukaeltu tämän sivuston seesamvuoka-ohjeesta):
¼dl pellavarouhetta
2dl vettä
2tl psylliumkuorijauhetta
15g hiivaa
½tl suolaa
4-5dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
¼dl oivariini juoksevaa
¼dl pellavarouhetta
2dl vettä
2tl psylliumkuorijauhetta
15g hiivaa
½tl suolaa
4-5dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
¼dl oivariini juoksevaa
Anna pellavarouheen ja psylliumkuorijauheen turvota haaleassa vedessä 10 minuuttia. Lisää hiiva ja suola. Lisää leipäjauhoseos ja sulatettu rasva. Vatkaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Kaada taikina voideltuun, seesaminsiemenillä jauhotettuun vuokaan ja kohota kaksinkertaiseksi. Paista leipä 225 asteessa 20 minuuttia.
voileipäkakun täytteet:
sitruunamehu+vesi kostutukseen
1. täyte
kylmäsavupororouhetta
maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
laktoositonta kermaa
kevätsipulinvarsia
mustapippuria
2. täyte
palvikinkkua kuutioina
voileipäpikkelssiä (laktoositon)
laktoositonta kermaa
maustekurkkua pienenä silppuna
reunus
maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
kevytmajoneesia
laktoositonta rahkaa
koristeet
kirsikkatomaatteja
rucolaa
tummia rypäleitä
kylmäsavukinkkua
sitruunamehu+vesi kostutukseen
1. täyte
kylmäsavupororouhetta
maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
laktoositonta kermaa
kevätsipulinvarsia
mustapippuria
2. täyte
palvikinkkua kuutioina
voileipäpikkelssiä (laktoositon)
laktoositonta kermaa
maustekurkkua pienenä silppuna
reunus
maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
kevytmajoneesia
laktoositonta rahkaa
koristeet
kirsikkatomaatteja
rucolaa
tummia rypäleitä
kylmäsavukinkkua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti