sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Vattusoppa

Pyhäinpäivälounaamme peräruoaksi kiehautin häthätää kotipensaista poimituista vadelmista sopan eli tuttavallisesti vattusopan. Ajattelin, että soppa maistuisi, kun se kotikotona vähän niinkuin kuuluu pyhänä ruokatarjoiluun.

Olisi kyllä kannattanut laittaa osa vatuista kiehahtamaan veden ja sokerin kanssa, sillä mielestäni soppa jäi hieman laimeaksi. Hyvin se silti teki kauppansa :)


1l vettä
1½-2dl sokeria
250g vadelmia
tilkka kylmää vettä
2-3rkl perunajauhoja (laitoin 2 kukkuraista ruokalusikallista)
 
Kiehauta vesi ja sokeri (sekä osa jäisistä vadelmista) kattilassa niin, että sokeri sulaa. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita nauhana kuumaan liemeen. Laita takaisin liedelle ja sekoittele, kunnes keitos pulpahtelee. Lisää joukkoon jäiset vadelmat ja anna jäähtyä.


2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvää oli. Oliskohan jatkokehitelmänä vattu-viikunasoppa makoisaa? ;)

Heli kirjoitti...

Yllätäpä sinä joskus sillä?