perjantai 23. marraskuuta 2012

Kinuskikakku 80-vuotisjuhliin

Kyllä olin kerrankin todella tyytyväinen lopputulokseen, kun kakussa kaikki meni nappiin.

Sain pyynnön työkaveriltani, josko tekisin naapurin 80-vuotisjuhliin lihavoileipäkakun ja kinuskisen täytekakun. Tottakait lupauduin tekemään, koska aika antoi myöten. Kyllä sitä aina pari kakkua pyöräyttää ja muutaman koristeenkin.

Täytteeksi kävi oikeastaan mikä muu tahansa, paitsi mansikka. Päädyimme sitten vadelmaiseen kinuskikakkuun. Tein muutaman ruususen sekä ikävuoden koristeeksi.

Palatakseni päivityksen ensimmäiseen lauseeseen, joka on osaltani aika harvinainen laatuaan. Löydän nimittäin miltei aina jotain marmattamista omista aikaansaannoksista, vaikka ne kuinka hyvin onnistuisivatkin. Aina jotakin olisi voinut tehdä toisin. Mutta ei tällä kertaa. Nyt kaikki meni niin nappiin, jopa kinuski, tuo itselle kehittelemäni ikiaikainen kompastuskivi onnistui täydellisesti. Nytkö opin sen oikeasti tekemään, olisipa mahtavaa!Tästä kakkupäivityksestä hieman poiketen kommentoin näin perjantaisin Liviltä tulevaa Ullan Unelmakakku-ohjelmaa. Ulla on sinäänsä raikas, omaperäinen tuulahdus loppuunstailattuihin ruoka- ja leivontaohjelmiin, mutta sitä en ohjelmassa ymmärrä, että miksi aina näytetään kakun leivonta ja täyttäminen likimain kokonaan, mutta tällaiselle kotileipurille tärkeät opit esimerkiksi koristeiden tekemisestä ohitetaan joko kokonaan tai sitten tosi nopeasti näytetään?!  Ne lisäksi tehtävät leivonnaiset tai Ullan istuskelu puutarhassa selailemassa sitä samaa valokuva-albumia ovat aivan turhia.

Vaikken olekaan leipuri-kondiittori, niin näköjään sitä äidin jo pienenä antamilla ohjeistuksilla ja vuosia itsekseen harjoittelemalla on oppinut tekemään onnistuneet kuohkeat kakkupohjatkin, vaikka paljon rohkeammin sekoittelen ja kopistelen, mitä ohjelmassa tehdään ja annetaan ohjeiksi.

Niissä ohjelmassa käytössä olevissa Boschin koneissa näyttää muuten olevan mielenkiintoinen vatkain. Se pyörii aika laajalla alalla eikä näyttäisi räyskyttävän kermaa pahasti isommilla kierroksillakaan. Voihan ne osat olla leikattu pois ja kotikäytössä kermat olisi pitkin seiniä :) Mielenkiintoista silti.

2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Haa, oot katsonut samaa ohjelmaa kuin minäkin. Tulin mukaan kesken kaiken ja ihmettelin, että mikähän daami tämäkin on. Sillä oli kaikenväriset keittiökoneet (tuotesijoittelua!) ja kananmunatkin jossakin rautalankahäkkyrässä. Minua ärsytti se, että leivontaan tarvittavia aineita piti hölkätä hakemassa pitkin keittiötä. Lopuksi paljastui, että kyseessä oli Ulla Svensk. Vähän naiivi ohjelma.

Heli kirjoitti...

Joo muiden muassa :) Alkaa jo tulla ruokaohjelmaähky, kun katselen niin monia ohjelmia. Onneksi taisi Halv åtta hos mig-kausi TV4lla päättyä. Huh.

On se naiivi joo, noukittu vaikutteita niin Nigellasta, Leila leipoo kuin Rachael Rayltakin. Valitettavasti liian läpinäkyvästi. Mutta kuten sanoin toisaalta raikas tuulahdus viimeisen päälle sliipattuihin ohjelmiin verrattuna, ripaus (keinotekoista?) kotikutoisuutta.