tiistai 13. marraskuuta 2012

Sitruunainen broileri-juustokastike

Onko sinulla koskaan sellaista tunnetta, että mitä laittaisin ruoaksi, vaikka kaapeissa olisi vaikka mitä vaihtoehtoja? Vähän niinkuin vaatteidenkin kanssa?

Minulla on joskus sellainen tunne, kuten esimerkiksi eilen. Muutenkaan en ollut parhaimmillani, joten ruoan piti valmistua nopeasti, ettei tarvinnut välillä huilia.

Kastike valmistuu nopsasti. Itseasiassa sillä aikaa, kun pasta kypsyy. Jos tarjoat kastikkeen erikseen, riittää yhden sitruunan mehu. Halutessasi sekoittaa kastike pastan joukkoon, käytä kaksi sitruunaa, sillä pasta vetää itseensä makua.

Kun odottelin pastaveden kuumenemista, kuutioin kuoritun kurkun. Joukkoon hienonnin hieman tilliä. Maustoin tilkkasella viinietikkaa, suolaa, sokeria ja mustapippuria. Raikasti kivasti pasta-annosta.


nokare voita
1 iso sipuli
1rs (450g) maustamattomia broilerin filesuikaleita
1tl kuivattua timjamia
ripaus valkopippuria
suolaa
1prk (2dl) kermaa
½pkt (noin 100g) voimakasta koskenlaskijaa
1-2 sitruunan mehu
hieman mustapippuria myllystä
(sitruunankuorta raastettuna)

esim. jyväpastaa
 
Kuori ja suikaloi sipuli pitkittäissuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kuullota voissa. Lisää filesuikaleet ja anna ruskistua hieman. Mausta timjamilla, valkopippurilla ja suolalla. Lisää kerma ja sekoita hyvin. Sulata kastikkeeseen sulatejuusto. Lisää viimeiseksi sitruunan mehu, hieman rouhittua mustapippuria ja halutessasi sitruunankuorta raastettuna.

Tarjoa heti jyväpastan ja tillikurkkukuutioiden kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tosi hyvää oli, saat tehdä vastakin!

Heli kirjoitti...

Onnistuu :)