torstai 2. elokuuta 2012

Hullaannuttavan hyvä tonnikalakastike

Mies ei meillä paljoa ruokaa laittele, vaikka kuinka yritän rohkaista tekemään. Ei muka osaa. Liian hyvälle on oppinut, sanon minä :)

Tonnikalakastike on kuitenkin yksi hänen bravuuriruoista! Ruoka on todella yksinkertaista valmistaa ja niin hyvää. Siinä on muutama ainesosa ja syödään sitten spagetin kera.

Jossain vaiheessa tänä kesänä kehui ruokaa naapurillemme ja koska Marja on kovasti ollut miehen apuna vaikean silmätulehduksen takia silmäpolilla laukatessa, päätti mies sitten kutsua Marjan kanssamme tonnikalakastikkeelle.

Annos on suuri ja sitä syötiin navat rutisten ja vielä viikollakin lounasruokana. Kukin tehköön tarvitsemansa määrän, mutta ei kannata unohtaa sitä cayennepippuria, sillä sen pitää huokua suusta syödessä ;)


6 purkkia tonnikalaa öljyssä
öljyt 5 tonnikalapurkista
4 isoa (Lidl) tai 8 pientä purkkia tomaattipyrettä
cayennepippuria sellainen up yours-määrä ;)
noin 5 sekuntia Heinz-ketsuppia kunnon truuttauksin
täysjyväspagetti sopiva määrä
vettä ja suola keittämiseen
Valuta yhden tonnikalapurkin öljyt pois. Sekoita tonnikalat öljyineen tomaattipyreen kanssa. Anna kuumeta, mutta sekoita koko ajan kattilan pohjaa myöten, ettei seos ota pohjaan. Lisää cayennepippuria sen verran kuin sielu sietää ja että maistuu. Lopuksi truuttaa Heinzia. Pidä kuumana sen aikaa, kun keitän spagetin kypsäksi. Syö hartaudella!


2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Tästä on kiittäminen parasta ystävääni Jarkkoa, joka esitteli ruokalajin jo yli 20 vuotta sitten, siinä -89 ja -90 välillä. Hyvää tuli nytkin, vaikka itse sanonkin.

Heli kirjoitti...

Kyllä oli hyvvää ;) Marjakin suorastaan ylisti!