lauantai 11. elokuuta 2012

Mustikkapannukakut

Samanlaisia pannukakkuja olen paistellut ennenkin. Jotain uutta kuitenkin taikinaan tuli, koska otin ohjeen Kotiliedestä ja siinä oli kardemummaa. En tosin laittanut niin paljon kuin alkuperäisessä ohjeessa. Mukava kardemumman säväys pannukakuissa maistui.

Halusin näistä mustikkaisia, joten toiseksi viimeinen pakastemustikkapussi sai luvan sulaa :) Kyllä se viimeinenkin tulee syötyä ennen marjanpoimintasavottaa, jonne olemme rientämässä loppukuusta. Emme tosin metsään, vaan pensaaseen. Jospa äidin pakastimen kätköistä muutama mustikkapussikin heltiäisi.

Tätä taikinaa on ilo tehdä ja pannukakkuja paistaa, kun toimeen voi ryhtyä heti taikinan ainekset sekoitettuaan. Mielestäni aineksia ei erikseen tarvitse alkaa sekoitella, ensin vain nesteet sekaisin ja sitten kuivat aineet joukkoon. Voita pannulle ja kohta on kasa ihania pannukakkuja kahvin kanssa nautittavaksi.

Olen muokannut ohjetta, kuinkas muuten. Nauti hienon sokerin tai vaahterasiirapin kera.


5dl piimää
2 kananmunaa
2rkl öljyä tai voisulaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
1tl kardemummaa
5dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
mustikoita 1tl/pannukakku
voita paistamiseen
Sekoita nestemäiset ainekset keskenään. Lisää joukkoon sokeri, suola sekä kardemumma. Ja sitten vielä jauhot sekä kohotusaineet. Voit alkaa paistaa heti.
Paista pannukakkuja lettupannulla, jolloin saat niistä tasaisen pyöreitä tai paistinpannulla, jolloin pannukakuista tulee erimuotoisia. Lisää pannukakkuihin mustikoita ennenkuin käännät ja paistat toisen puolen.
Pannukakkuja kannattaa paistaa keskilämmöllä niin, että saa kunnon paistopinnan toiselle puolelle ennen kuin kääntää. Muuten pannukakku saattaa levitä käännettäessä.


2 kommenttia:

Helna kirjoitti...

Nämä näyttävät kaukaa katsottuna ihan J-mummon paistamille herkuille.

Heli kirjoitti...

Sellaisia ne ovatkin! Muistat varmaan, kun mietittiin kerran, että miten noita tehtiin. Äitikin paistoi aika monesti iltakahville "kakkaroita".

Mummo oli varmaan opiskeluaikoinaan reseptin jostain noukkinut, tiedä häntä tai sitten Ameriikan sukulaisilta?