perjantai 31. elokuuta 2012

Rocky roads

Tämä päivä oli haikea, koska siirryn työpaikassa toiselle osastolle ja nykyisiä työkavereita tullee nähtyä harvemmin kuin joka päivä. Ehkä joka toinen ;) tai kerran viikossa.

No, päin uusia juttuja ja tällä erää viimeiset herkkuni tarjosin rocky roadsien muodossa. Oli kuulemani mukaan parasta mitä on koskaan maistanut, suussa sulavaa, tajuttoman hyvää jne :) Ihanaa, että tykkäsitte!

Nigellan ohjetta mukaellen herkut valmistuivat käden käänteessä. Minulla oli Haaparannalta ostamiani minivaahtokarkkeja ja osa niistä suli suklaamassan seassa, vaikkei massa ollut edes kuumaa. Jos käytät minikokoisia vaahtokarkkeja, niin sekoita ne viimeiseksi suklaamassaan tai ripottele päälle. Isommat vaahtokarkit kannattaa leikata paloiksi.


375g suolatonta tai vähäsuolaista voita
900g tummaa suklaata
400g voikeksejä
250g suolapähkinöitä
150g vaahtokarkkeja
 
Sulata voi ja sen joukossa suklaa. Riko keksit käsin hieman pienemmiksi paloiksi. Sekoita suklaa-voiseokseen keksipalat, suolapähkinät sekä vaahtokarkit.

Levitä massa teflonvuokaan tai leivinpaperin päälle tarjottimelle. Anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi.
 


Ei kommentteja: