keskiviikko 15. elokuuta 2012

Pippurinen kanakeitto

Joskus 2000-luvun alkupuolella sain Painonvartijoista amerikkalaisen kanakeiton ohjeen ja keitinkin kyseistä keittoa moneen otteeseen. Nyt tätä kirjoittaessani muistin, että minulla taitaa olla jopa keittokirja, jossa kyseinen resepti on.

Tämän päivän päivällisruoasta ei tarkoituksella tullut samantapainen keitto. Keksin keiton perusainekset kauppareissulla ja itse keitto syntyi sitten tähän muotoonsa keittäessä :) Lopputuloksessa on paljon samanlaisia makuvivahteita kuin amerikkalaisessa kanakeitossa, mutta nimesin sen pippuriseksi, sillä sitä se oli. Pippuria oli tarpeeksi, muttei liikaa!

Olipa muuten maukas löytö tuo Lidlin luomukeittovihannessekoitus. Se sisältää ainakin porkkanaa, herneitä, kukkakaalta, selleriä, purjoa, maissia, persiljaa. Heitin jo pussin pois, niin ihan täydellistä luetteloa en aineksista nyt saa. Kaupan kotisivuillakaan ei saa yhtään luomutuotetta esille.

Nopea keitto arkiruoaksi!


1½l vettä
2 kanaliemikuutiota
noin 400g maustamatonta broilerin filesuikaletta
750g luomukeittovihanneksia (Lidl)
1tl rakuunaa
1tl mustapippuria
ripaus valkopippuria
1dl jyväpastaa (tms. pienikokoista pastaa)
100g viherpippuri-koskenlaskijaa

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot. Kun liemi kiehuu, lisää filesuikaleet, keittovihannekset sekä mausteet.

Anna kiehahtaa ja lisää sitten pasta. Sekoita, ettei pasta painu pohjalle ja tartu kattilan pohjaan.
Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia ja lisää lopuksi koskenlaskija. Keitto voi vielä hiljalleen hautua, mutta on jo tässä vaiheessa toki valmista.Ei kommentteja: