lauantai 18. elokuuta 2012

Teemun vihainen lintu (laktoositon)

Teemu-pojan nelivuotissynttäreille toivottiin Angry Birds-kakkua, koska päivänsankari on kuulemma omien sanojensa mukaan sellainen :) Tosin, kun Teemu äitinsä kanssa nouti kakun, lintu näytti kalalta. Hmmm.. Olinkohan sittenkin epäonnistunut vai johtuiko arvaus kakkukuvusta, joka peitti kakkua hieman.

No, joka tapauksessa tällainen ensimmäisestä vihaisesta linnustani tuli. Ja seuraava on jo Onni-pojan synttäreille tilauksessa :) Luonnollisesti tekijää häiritsee päällyksen epätasaisuus, mutta onhan se kotona tehdyn näköinen senkin vuoksi.

Kakussa on vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä vaniljaista kermavaahtoa, kolmen marjan hilloa sekä kuningatarmarjoja. Päällä marenkikreemiä, suurimmalta osalta punaiseksi värjättynä. Lisäkoristeet ovat marsipaania.

Synttäreitä vietettiin seuraavana päivänä, joten sen vuoksi marenkikreemi sopii kuorrutteeksi tosi hyvin. Se ei mene "vanhaksi" kerman tavoin ja pitää kakun täytteenkin herkullisena (toivottavasti ;) ).


vaalea sokerikakkupohja
vispikermaa (laktoositon)
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
kolmen marjan hilloa
kuningatarmarja-sekoitusta
marenkikreemiä osaksi Sugarflairin extra redillä värjättynä
keltaista Odensen marsipaania (banaaninmakuinen)
mustaa ja valkoista Sallisen marsipaania


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teemu totes kyllä heti isälleen " Sain angli bööts-kakun"!! Oli poeka aika onskuna kakusta.

Kaikku maistui ja näytti hyvältä ettei jäänyt muruakaan jäljelle..vieraat odottavat jo ensivuotta vesi kielellä!

Heli kirjoitti...

Ihanaa! Mahtavaa, että oli mieluinen ja ennen kaikkea, että maistui hyvälle sekä kelpasi vieraille. Onnea vielä Teemulle! Ensi vuonna sitten ehkä uudet böötsit :)

Helna kirjoitti...

On hiano.

Heli kirjoitti...

Kiitti :)