tiistai 7. elokuuta 2012

Kantarelli-Västerbotten-juustopasta (sv. Kantarellpasta med Västerbottensost)

Saimme tuliaisiksi ihania kantarelleja ja niistä hetimiten tein jo muhennoksen. Vielä toiseen reiluun sieniruokaan jäi aineksia, joten tein vaihteeksi pastaa. Ja kun jääkaapissa oli valmiiksi ruotsalaisten milteipä kansallisjuustoa Västerbotten-juustoa, niin hainpas sitten maukkaankuuloisen reseptin kantarellrecept.se-sivustolta.

Kantarellit ja juusto sopivat oikein hyvin yhteen. Tuo päälle ripottelemani rucola oli aika turha lisäys. Persilja olisi sopinut paremmin, jos sitä olisi ollut :) Alkuperäisestä ohjeesta jätin porkkanan pois ja vaihdoin rosmariinin tilalle ripauksen rakuunaa. En mieltänyt porkkanaa ruokaan tarpeelliseksi ja yritän kokeilla rakuunaa eri ruoissa, jotta oppisin siitä pitämään. Siedätyshoito on alkanut vaikuttaa.


noin 300g esim. lumaconi-pastaa
runsaasti vettä+suolaa
1l kantarelleja
2 sipulia
2rkl voita
suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus rakuunaa
2dl kermaa
1dl pastankeitinvettä
75g Västerbotten-juustoa raasteena


Keitä pasta pakkausohjeen mukaan kypsäksi.
Revi kantarelleja sormin pienemmiksi tai käytä pieniä kokonaisia kantarelleja. Haihduta neste sienistä ja lisää sitten silputut sipulit sekä voi. Anna paistua ja mausta. Lisää nesteet ja lopuksi juustoraaste.
Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja nauti.


Ei kommentteja: