maanantai 30. heinäkuuta 2012

Makkara-kaalipata

Kotimaiset uuden sadon kasvikset ja juurekset ovat nyt parhaimmillaan. Ja ne maistuvat tietysti muutenkin hyvältä, mutta ainakin omassa suussa erityisen hyvältä kesäisen grillausputken loppumetreillä. Grillaukseen on tullut jo ähky.

Tein tällä kertaa makkaraisen padan perinteisen jauheliha-kaalipadan sijaan. Lammaskaalista en ole kovinkaan kiinnostunut. Mutta tästä tuli tosi hyvää ja maistuvan lisän antoi pienet salamimaiset olutmakkarat. Myös kokeeksi hankittu Saarioisten raakamakkara ajoi asemansa. Hieman enemmän maku siihen silti toivoisin.

Jääkaapissa odottelee jo uusi kaalinkerä syyskesän ensimmäistä kaalilaatikkoa. Siitä tulee ihan perinteinen laatikko jauhelihan ja riisin kanssa.



1pkt (280g) Saarioisten yrttibratwurstia
2rkl valkosipuliöljyä
2 isoa sipulia
1kg suomalaista varhaiskaalta
valkopippuria
mustapippuria
2tl kasvisliemijauhetta
1dl vettä
(1pss (100g) Ridderheims Caramba-olutmakkaraa)
Kuumenna öljy ja pursota raakamakkarapaloja paistumaan. Pieni paloja hieman. Lisää sipuli kuullottumaan ja sitten suikaloitu kaali. Kuullota ja lisää mausteet. Lisää lopuksi vesi (ja halutessasi paloitellut pienet salamit). Anna hautua noin puoli tuntia.




Ei kommentteja: