sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sitruunaista grillipossua ja peruna-melonisalaattia

Hyvin sopi tämä yhdistelmä yhteen. Possussa oli kuivamarinadin ansiosta häivähdys sitruunaista kirpakkuutta. Salaatti oli taas suolaisen ja makean yhdistelmän aterialle. Oikein hyvää ja herkullista kesän grilliruokaa.

Salaatista kerroinkin jo aiemmin. Possu valmistui tosi yksinkertaisesti. Ensin pienet viillot rasvapuolelle, sitten hieroin vain hieman sitruunaista kuivamarinadia pintaan ja grilliin. Puolen kilon file valmistuu vartissa.

Meillä on parvekegrillaukseen sopiva (jo ainakin kymmenen vuotta vanha) sähkögrilli. Joka kevät laitan siihen uuden "kuvun" vahvasta alumiinifoliosta, koska tuossa mallissa ei vielä mitään kantta taikka kupua ollut. Hyvin siellä paistuu niin makkarat kuin lihatkin, miksei kalakin. Tähän lihaan paistoin molemmin puolin kauniin paistopinnan ja sitten virta pois ja jälkihöyryillä lihan loppuunkypsennys. Ja tulikin mehukas lopputulos :)noin 500g possun pihvifilettä
rub kuivamarinadi sitruuna (Lidl)

4 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Eikö tartte antaa maustua ollenkaan vaan suoraan grilliin? Eikä pannulla pintoja suljeta vaan grillissä nekinkö? Mimmonen alusta grillissä? Ja vainko 15 min??? Onnistuiskohan kaasugrillissä yhtä hyvin? (Liisa Ihmemaassa kyselee :) On niiiiin herkullisen näköinen, että pitänee poiketa Lidlissä ihmekuivamarinadia hakemassa ja mennä systerin luo possufileen kans käymään. Salaatti myös tällä ohjeella, tietysti!

Heli kirjoitti...

Helou Aili Inkeli! :)

Ei tartte maustua sen kauempaa kuin mitä grilli kuumenee. Valitse sellainen pala, missä ei ole paksua rasvakerrosta. Voi olla vaikka toisella puolella ohut kerros ja sinne viillot. Ei oteta pintoja pannulla, vaan suoraan grilliin. Meillä on sähkögrilli ja siinä semmonen teflonmainen pinta eli kaasugrillillä voisi paistaa vaikka parilalla. Ei mene sen kauemmin. Kaasugrillissä nostaisin lihan vaikka korkeammalle ritilälle vetäytymään. Jää mehukkaaksi, mutta on kuitenkin kypsää.

Näytti olevan uusimmassakin tarjouslehdessä noita kuivamarinadeja (alle euron pussi).

Miäs kirjoitti...

Nami nami possua ja salaattia!

Heli kirjoitti...

Hyvä, että maistui! :)