lauantai 25. kesäkuuta 2011

Raparperibrita

Juhannuksen 2011 makeana herkkuna oli äitini pyynnöstä tehty britakakku. Ohjeen britaan voit ottaa vaikka tästä ja hillokkeen kiehauttaminen raparperista onnistuu kädenkäänteessä. Lisäksi runsaasti kermavaahtoa ja herkku on valmis.


raparperihilloke:
1l raparperia
1dl vettä
2dl taloussokeria
½-1dl hillosokeria
Pilko raparperit paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri siirappimaiseksi liemeksi. Lisää joukkoon raparperipalat ja keitä, kunnes neste on silminnähden vähentynyt. Lisää hillosokeria sen mukaan, miten kiinteää hillokkeesta haluat. Sulata hillosokeri joukkoon ja anna jäähtyä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas osuva ohje tuosta raparperihillosta. Minulla minittäin on tänä kesänä kasvaneet raparperit vallan mahtavasti. Lienekö isäntä puhunut pellon laidalla tuhmia vai mikä lienee ollout syynä kasvuvauhtiin. Kiitos Heli teenpäs yhden satsin kyseistä hilloa ja katson mitä tulee. Tervehdys Koillismaalta.

Heli kirjoitti...

Jep, se on hyvää. Vielä parempaa tulee, kun sekaan hienontaa hieman tuoretta inkivääriä. Nam!

Oisko isäntä käynyt lannoittamassa niitä raparpereja ahkeraan?