sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mansikkainen sitruunatiramisu Helin tapaan

Ei tiramisun tekemiseen mennytkään kovin kauaa aikaa. Ensimmäinen laatuaan oli tämä kahvihetken herkullinen makea tarjottava. Sopii mainiosti myös hyvän aterian jälkiruoaksi.

Kevensin täytettä hieman, kun kaupassa vaihdoin aikomukseni ostaa mascarponea salamannopeasti ricottaan. Varmasti toistakymmentä prosenttia tippui rasvamäärä, vaikka ricottan vatkasinkin kerman kanssa vaahdoksi. Tästä "hanna partanenkin" on varmasti tyytyväinen. :)

Savoiardi-kekseille keitin sitruunaisen kostutusliemen, johon tuli myös aimo loraus Limoncelloa. Tiramisun päälle vielä tuoreita makeita mansikoita ja kesäinen ihanuus oli valmis. Suosittelen!



12-14 savoiardi-keksiä
sitruunaliemi:
1½dl sokeria
1dl vettä
1 luomusitruunan kuori ja mehu
1dl limoncello-likööriä
täyte:
1prk (250g) ricotta-juustoa
2½dl vispikermaa
2rkl tomusokeria
päälle:
tuoreita mansikoita

Keitä sitruunaliemi. Kuumenna sokeri, vesi sekä sitruunan kuori ja mehu. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Lisää likööri ja anna jäähtyä.
Vaahdota ricotta ja vispikerma tomusokerin kanssa löysähköksi vaahdoksi.
Kasta puolet kekseistä yksitellen molemmin puolin sitruunaiseen liemeen ja lado tarjoiluastian pohjalle. Levitä päälle puolet täytteestä. Tee toinen kerros samalla tavalla. Anna vetäytyä jääkaapissa kaksi tai kolme tuntia. Pilko tuoreet mansikat päälle juuri ennen tarjoilua.
VINKKI! Jos kostutuslientä jää yli, älä heitä sitä pois, vaan laita jääkaappiin ja pyöräytä liemessä vaikka joku päivä jälkiruoaksi tarjottavat marjat/hedelmät.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Kyllä tämäkin oli muistaakseni tosi hyvää.

Heli kirjoitti...

Aivan, ja hyvin muistaa, kun kommentoi viikkoja myöhemmin ;) No oli se hyvää :)