sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Peruna-melonisalaatti

Miedonmakuinen, mutta raikas makean ja suolaisen yhdistelmä oli tämä uusi kokeilu. Iltalehden ruokaohjeista vuodelta 2008 tämän löysin. Uusi kotimaisia varhaisperunoitakin saa jo edullisesti ja muutkin ainekset löytyvät helposti. Ainoa asia, mikä hieman kirveli, oli vesimeloni, jossa oli siemeniä, vaikka myytiin siemenettömänä :( Osan kaivelin pois, mutta sitten luovutin.

Valion salaattijuusto tuo mukavasti suolaisuutta makean melonin vastapainoksi. Se on muutenkin koostumukseltaan suussasulavaa. Tämä huomio sen takia, etten ole aikoihin Valion salaattijuustoa ostanut. Tähän salaattiin mielestäni paras vaihtoehto.

Tarjosin salaatin sitruunaisen grillipossun kera.


noin 1kg uusia perunoita
vettä+suolaa
½kg vesimelonia
1 kesäpunasipuli varsineen
1prk Valion salaattijuustoa
½ ruukkua basilikaa
½dl rypsiöljyä
2-3rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä perunat suolavedessä kypsiksi. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa sitten lohkoiksi. Leikkaa vesimeloni perunalohkojen kokoisiksi paloiksi. Viipaloi sipuli ja basilika ohuiksi siivuiksi. Murenna puolet salaattijuustosta joukkoon ja lisää öljy, balsamico sekä mausteet. Sekoita hyvin. Muserra loppu salaattijuusto salaatin päälle.

2 kommenttia:

kitinen kirjoitti...

Onpa tosi hyvää! Mä olen kehittänyt itselleni hyvän riippuvuuden perunasalaatteihin ja kaikessa yksinkertaisuudessaan tätä mun täytyy tehdä taatusti toistekin :)

Heli kirjoitti...

Itsetehdyt perunasalaatit ovat niin hyviä! Tämä oli tosiaan mukavan suolainen ja hieman sitten makeakin :) Tätä aion tehdä piakkoin alkavalla kesälomallakin, kun pääse grillailemaan vaikka joka päivä :)