lauantai 2. huhtikuuta 2011

Vadelmabrowniet

Nämä olivat vielä edellisiä brownieta parempia. Olihan ne suklaisia, mutta kun tähän taikinaan laitetaan lisäksi kaakaojauhetta, niin nämähän ne tosi suklaisia ovatkin! Vadelmasattumat antavat mukavaa kirpakkuutta ja pähkinät rouheutta makunautintoon. Suosittelen!

Pirkka ruoka 3/2011-lehdestä otettu resepti. Ja melkein tein reseptin mukaan paitsi, että laitoin suklaata kaksinkertaisen määrän :) Ohessa mukaeltu resepti siis.



200g tummaa suklaata
150g hasselpähkinöitä
200g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1½tl leivinjauhetta
¼tl suolaa
4 kananmunaa
2½dl sokeria
200g pakastevadelmia

Leikkaa puolet suklaasta pieniksi kuutioiksi ja hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata ja jäähdytä voi sekä toinen puoli suklaasta. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen sulatetun voi-suklaaseoksen kanssa. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle (minulla oli 23x33cm). Ripottele pinnalle vadelmat (laita kulmiinkin), suklaa- ja pähkinärouhe.

Paista brownielevy 175 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa palasiksi.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

2 kommenttia:

Miäs kirjoitti...

Ja tässä oli muuten suklaata - herkullista.

Heli kirjoitti...

Ja ihanan rouheinen pähkinä vielä vadelman seurana :) Herkkua!