sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Sinihomejuusto-pekonibroileria

Näistä broileriyllätyksistä tuli kuin tulikin oikein hyviä, sillä juustona käytin tanskalaisen Castellon kermaisen pehmeää Creamy Blue-sinihomejuustoa. Miäs uskaltautui kertomaan jälkikäteen ;) hieman ajatelleensa, miten voimakkaanmakuista broilerista mahtaa tulla. Maku oli siis miedon kermainen, silleen sopivasti sinihomeinen.

Tarjosin broilerin uuden sadon valkoisen parsan ja kehittelemäni tomaatti-voikastikkeen kera. Mahtava sunnuntailounas!


3 broilerin ohutleikettä (maustamaton)
½pkt Castello Creamy Blue-juustoa
mustapippuria
6 pekoniviipaletta

Ota broileri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen ruoan valmistusta. Leikkaa leikkeisiin tasku ja painele niihin sinihomejuustoviipaleet. Sulje tasku niin tiivisti kuin pystyt. Rouhi päälle hieman mustapippuria. Kääri pekoniin.

Paista pannulla molemmin puolin kaunis pinta pekoniin ja laita sitten pannu uuniin tai leikkeet uunipannulle 125 asteisen uunin keskitasolle. Liha on mehevän kypsää noin 15-20 minuutin uunissa köllöteltyään.

Ei kommentteja: