Valitsin valkoisen parsan ja tein sille tomaattisen kastikkeen. Lisänä miedon sinihomeinen broileri, mikä sopi oikein hyvin parsan kera tarjottavaksi. Parsat olivat kauniin pieninuppuisia, mutta koska ne olivat espanjalaisia, varren alaosa oli jo ehtinyt kuivua. Leikkasin siis reilusti vartta pois ja kuorin varret ohuelti. Valkoiset parsat kannattaa mielestäni aina kuoria. Myöhemmin saatavia kotimaisia vihreitä parsoja ei välttämättä tarvitse, jos ne ovat tuoreita ja ohuita varreltaan.
En omista parsakattilaa ja saan parsat keitettyä ihan hyvin laakeassa kannellisessa kasarissa. Kasariin vain tarpeeksi vettä, että varret likimain peittyvät. Miedossa suolavedessä kannen alla parsat kypsyvät muutamassa minuutissa. Kypsyyttä kannattaa kokeilla terävällä veitsellä ja kun veitsi painuu parsaan, on aika nostaa parsat pois vedestä valumaan vaikka talouspaperin päälle, ettei kukinnot kypsy liikaa ja mene rikki.
Söimme tällä kertaa yhden nipun puoliksi lounaalla. Siitä riittänee alkupalaksi neljälle jonkin lisukkeen kera.
valkoista parsaa, tomaatti-voikastiketta ja sinihomejuusto-pekonibroileria |
2 kommenttia:
Nami mitä parsaa ja pekonibroileria!
Naminami, kevään ensimmäinen parsa-ateria. Huomenna vuorossa vihreä parsa :)
Lähetä kommentti