Sivistin itseäni myös sillä, että perinteinen aioli tehtiin morttelissa sekoittamalla kananmunan keltuaista, oliiviöljyä ja valkosipulia keskenään.
Minä tein aiolin sekoittamalla kananmunan keltuaiseen dijon-sinappia ja öljyä, muovisessa kulhossa. Maustoin lopuksi valkosipulilla, mustapippurilla, suolalla ja sitruunanmehulla.
Sopii erinomaisesti tuoreen vihreän parsan kanssa! Lisäksi meillä oli vielä yrttikuorrutettua jauhelihapihviä, kutsuttakoon fiinimmin sitten vaikka hellenbergiksi ;)
1 kananmunan keltuainen
1tl dijon-sinappia
1-1½dl öljyä
½ valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1-2tl sitruunamehua
1tl dijon-sinappia
1-1½dl öljyä
½ valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1-2tl sitruunamehua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti