Halusin makeille valkoisille parsoille kirpeähkön, mutta kermaisen kastikkeen, joten tein sitten sellaisen hieman beurre blancin tapaan.
Omaa kastikettani olisin saanut hieman pidempään keittää kasaan, koska tomaattikuutioistakin irtosi hieman nestettä. Seuraavalla kerralla teen sitten eri tavalla. Muuten kastikkeesta tuli juuri sellainen kuin olin sen ajatellutkin olevan.
½dl punaviinietikkaa
½dl vettä
½ sipuli silputtuna
2 tomaattia
1tl sokeria
1 timjamin oksa
50g voita
½dl vettä
½ sipuli silputtuna
2 tomaattia
1tl sokeria
1 timjamin oksa
50g voita
Laita punaviinietikka, vesi ja sipuli kiehumaan. Halkaise tomaatit ja poista kanta. Lohko toinen tomaatti ja lisää kattilaan. Poista toisesta tomaatista siemenmalto ja heitä sekin kiehuvaan liemeen. Mausta sokerilla.
Kun liemi on kiehunut kunnolla kasaan ja alkaa kuplia, lisää timjamin oksa antamaan hivenen omaa makua. Siivilöi ja paseeraa liemi. Anna jäähtyä.
Kuutioi tomaattiliha. Kuumenna kastikepohja ja anna kiehua vielä lisää kasaan. Kun liemi on liki siirappimaista, lisää siihen kylmä voi nokareina ja sekoita vispilällä kiiltäväksi. Lisää lopuksi tomaattikuutiot.
Tarjoa heti keitetyn tuoreen valkoisen parsan kera. Halutessasi voit saksia hieman persiljaa koristeeksi.
Kun liemi on kiehunut kunnolla kasaan ja alkaa kuplia, lisää timjamin oksa antamaan hivenen omaa makua. Siivilöi ja paseeraa liemi. Anna jäähtyä.
Kuutioi tomaattiliha. Kuumenna kastikepohja ja anna kiehua vielä lisää kasaan. Kun liemi on liki siirappimaista, lisää siihen kylmä voi nokareina ja sekoita vispilällä kiiltäväksi. Lisää lopuksi tomaattikuutiot.
Tarjoa heti keitetyn tuoreen valkoisen parsan kera. Halutessasi voit saksia hieman persiljaa koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti